Редактор: e-mail: Кадър: БТВАмерика въздъхна, а светът си отдъхна. Така започна анализа

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВАмерика въздъхна, а светът си отдъхна. Така започна анализа
Коментари Харесай

Соломон Паси за избирането на Байдън: Америка въздъхна, а светът си отдъхна

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

" Америка въздъхна, а светът си отдъхна ". Така стартира разбора си за президентските избори в Съединени американски щати Соломон Паси.

" Никога в американската история от края на Втората международна война американците не са се радвали толкоз на неуспеха на един човек. Америка беше разграничена. Не можем да кажем добър или неприятен е, тъй като той е комплициран човек. Но Америка в никакъв случай не е била толкоз разграничена, а светът - толкоз без посока. По традиция американският президент е водач на свободния свят, а в този момент свободният свят няма своя водач ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" При Тръмп имаше позитиви - извънредно сполучлива политика в Близкия изток. Той съумя да извоюва мир сред Израел, Бахрейн, ОАЕ и Судан. Това е грамаден прогрес, с който Обама изобщо не може да се мери. Той ще прати още веднъж човек на Луната - жена, цялата негова политика с 5G и рисковете, които идват от Китай, са голямо завещание за Джо Байдън. Но той има и негативи - беше рисково несистематичен състезател. Колко майки биха желали техните деца да приказват и да наподобяват на Тръмп? Не са доста. Светът би трябвало да се отърве от подобен популизъм. Тръмп се опълчи на науката - в Парижкото съглашение остави Съединени американски щати да бъде в една група със Северна Корея. Това е нещо нечувано ", разяснява Паси.

" Байдън ще върне Америка в систематичната игра и Америка още веднъж ще стане водач на свободния и либерален свят. С него имах доста положителни професионални контакти от 2001 до 2009 година Той беше водещ сенатор при ратификацията на участието ни в НАТО. Изключително благонадежден, предсказуем, учтив човек. Политиката на Съединени американски щати по отношение на България зависи основно от България. Спрямо енергийните планове не би трябвало да чакаме огромна смяна. Час по-скоро президентът и министър председателят би трябвало да поканят Джо Байдън. Подходящ миг ще е самодейността " Три морета ". Ние 12-14 години нямаме аудиенция на американския президент. Тръмп е човек, който не обичаше интернационалните съюзи. Не беше в положителни връзки с Европейски Съюз, напусна СЗО, вместо да я оглави и поведе напред ", счита Соломон Паси. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР